HTML

All summer long

2010 nyár: ismét munka egy gyerektáborban az Egyesült Államokban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • mamsi: Sziasztok Királynök szuper!! Kivánok sok szép kirándulást egy felejthetetlen nyarat és nekünk sok... (2010.07.27. 04:29) Love, peace, WOODSTOCK
  • bsteve: Sok-sok vidámságot az úthoz, s ha már írtad, hogy a foci vb a legizgalmasabb, akkor mutatok valam... (2010.07.08. 10:43) Let's Go Holland!!
  • mamsi: Szia Petrám! nagyopn jók a bejegyzéseid mindig lesem. Most Hévizen szereztél vele örömet. A képe... (2010.07.01. 18:14) Az utolsó gyerekmentes napok
  • mamsi: Nagyon örülök a képeknek már van ismerősöm rajta.! No erre az első 10 napra panasz nem lehet. (2010.06.24. 05:04) Day off és képek
  • mamsi: Pörinél vagyok és együtt lestük a tengerentuli " hireket " Jó strandolást amig van jó időtök. Fut... (2010.06.20. 09:37) Valami nagyon jónak a kezdete

Linkblog

2009.10.26. 22:31 kepetra

Szeptember 4-5-6-7-8: Los Angeles

Grand Canyonos túránk utáni napra terveztük Las Vegas elhagyását. 12-kor kellett kicsekkolni a hotelból úgyhogy tudtunk egy jó nagyot aludni. Aztán elmentünk reggelizni az hotelbe - megint a jól bevált 'All you can eat' téma. Persze most is tele ettük magunkat. Meg hát persze magyar turisták vagyunk, akik ráadásul egyetemisták is úgyhogy üres táskával be az étterembe - teli táskával ki az étteremből. Konkrétan 2 napra elég kaját pakoltunk el:D Nem bíztuk a véletlenre. Aztán már csomagoltunk össze a szobába készülödtünk a kicsekkoláshoz amikor beállitott a szobánka egy régi ismerős: Chris. Ő egy colombiai counselor volt chipinawba. Talán emlékeztek rá egy régebbi képről. Vele még pár nappal előtte beszéltünk facebookon (a facebook ugyanolyan mint az iwiw csak ezen az egész világról meg lehet találni ismerősöket.Konkrétan itt a táborba mindenkinek volt. Most már otthon is kezd elterjedni.). Kiderült hogy ő is Vegasban van és mondta, hogy találkozhatnánk. Mi megadtuk a szobaszámunkat de nem gondoltuk hogy tényleg összejön. Hát péntek reggel ott kopogtatott a szoba ajtaján. Akkor gyorsan újratervezés. A többiek úgyis vásárolni akartak még Vegasban úgyhogy azt beszéltük meg hogy kicsekkolunk, bepakolunk az autóba és mindenki megy a maga útjára és 4-kor találkozunk egy parkolóban. Mi Cilivel mentünk a magunk útjára Chrissel. Ez az út maga a Hilton hotel volt. Azt tudni kell hogy Chris apukája nem szegény. Úgymond törzsvendég a Hiltonban bárhol a világon, úgyhogy Chrisnek sem kellett aggódnia hogy hol aludjon. Felmentünk a szobájába ami uhh volt - plazma tv meg ilyenek, átöltöztünk fürdőruciba és irány a medence. Hát igen az utolsó óráinkat Vegasban a Hilton medencéjénél töltöttük (én persze hideg sört iszogatva). Hogy is van az a mondás? Élni tudni kell.....:) Na meg az sem árt ha az embernek vannak barátai - most már elmondhatom én is: bárhol a világon. Végül búcsúzás (megint - jaj de hogy utáltam ezt a részt) majd 4-kor start: Los Angeles-be. Persze csak este értünk oda, úgyhogy rögtön megkerestük a szállást. Persze nehogy minden simán menjen a foglalásunk nem volt meg. Akkor még telefonálgatás, probléma megoldás - végül minden a helyére került és ugyanannyiért ugyanott kaptunk szobát. Rögtön le is feküdtünk aludni. Másnapra a terv város nézés volt. Első utunk Hollywoodba vitt a hírességek sétányára.

A kihagyhatatlan Hollywood felirat:

 

Én azt hittem ezt simán végig lehet sétálni...de nem:D Nagyon hosszú volt. Mi csak kiszálltunk egy részénél és elkezdtünk menni leszegett fejjel. Mindenki olvasgatta a földön a csillagokba írt neveket. Persze egy ismerős név sem volt. Aztán belebotlottunk egy visitor centerbe. Bementünk és ott mondták hogy van ez a városnéző busz az körbevisz minket a városon. Nagyon jó árat mondott ugyhogy rögtön rá is mondtuk az igent. Persze rögtön kérdezte is a tag hogy honnan jöttünk. Ezt a kérdést nagyon sokan felteték nekünk az utazás alatt. Cili csak mindig azt mondta Európa. Én nagy naivan Hungary-t mondtam - hátha tudja valaki hol van:) 2 féle választ kaptunk erre: 1: "Oooo Hungary..." - és vágott egy olyan fejet mint aki tudja hogy a Föld melyik részéről beszélünk - pedig nyilvánvaló volt hogy fogalma sincs. Olyankor azért hálásak voltunk hogy legalább úgytesz mintha tudná:D     2: " Hungary? Budapest?" Nah ennek a válasznak nagyon meg tudtam örülni - a folytatásnak már kevésbé: " So are you hungry??" - he-he-he....I've never heard it before.... Egyébként meglepően sok embernek volt valami köze Magyarországhoz. Az egyik buszsofőrnek San Franciscoban volt egy magyar barátja. Mondta is magyarul hogy 'köszönöm' - meg mondta hogy tud még egy szót de azt inkább nem mondja mert csúnya:D

Szóval visszatérve L.A-re felszálltunk a buszra és körbevitt Hollywoodon, láttuk Beverly Hills-t (atyaég azok a házak, az a környék, azok a kocsik.....woooow),

 

Végigmentünk a Rodeo Dr-on. Az az utca ahol a Micsoda nő-ben Julia Roberts elment vásárolni. Mondta is a buszon a tag. Nem volt semmi - az összes világhíres márka egymás mellett. 

 

Ahogy mentünk a busszal körbe a városon mindig mutogatt a tag hogy épp Eva Longoria klubbja mellett megyünk el, vagy éppen Tom Cruise-ék éttermét láthatjuk. Sok sok helyszínt mutatott ami híres egy-egy filmből. Érdekes volt nagyon. Több filmstúdiót is láttunk kívülről. Itt példál a Paramount Pictures mellett mentünk el.

 

Aztán leszálltunk a buszról újra a sétányon és elindultunk arrafelé ahol a legnagyobb tömeg volt.

 

Itt épp Matt Damon csillagával lettem lefotózva:)

 

Megtaláltuk azt a részt ahol a számunkra ismerős hírességek csillagai voltak. Igazából itt nem csak személyekre kell gondolni. Hófehérkétől kezdve Godzilláig mindenki ott volt. Aztán a Chinese Theatre ami előtt a sztárok kéz és láblenyomatai voltak.

 

Tom Hanks kéz és láblenyomata

 

Lehetett még találkozni beöltözött filmsztárokkal. Akik akart csinálhatott fényképet Jack Sparrow-val, a Pókemberrel, az Obama házaspárral vagy éppen a Ponyvaregény szereplőivel. (Megjegyzem első pillantásra azt hittem tényleg John Travolta áll mellettem:D)

 

Sétálgatással és nézelődéssel el is ment az egész napunk. Este még kimentünk az óceánpartra (ha már ott vagyunk...) sétálni kicsit. Másnapra Universal Studio volt betervezve. Előre le volt foglalva a jegyünk. Odamentünk reggel és zárásig bent voltunk.

 

Úgy kell elképzelni mint egy nagy vidámparkot csak játékok helyett inkább a mozifilmekkel kapcsolatos 'attrakciók' voltak. A studio tourral kezdtük. Ez érdekelt a legjobban. Beültettek minket ilyen hosszú kocsiba, egy tag elöl mikrofonnal és körbevittek az universal studio diszletei között. Láttuk a Heroes forgatási helyszineit, a Jurassic Park, Halálos iramban. Voltunk Genoviában a Neveletlen hercegnő 2-ből és még sok sok más film diszleteit láttuk. A legjobban nekem mégis a Lilaakácköz tetszett a Született feleségekből. Konkrétan az az utca ott állt. Végigmentünk rajta. A vezető mondta hogy melyik a Susan háza melyik a Bree háza. A képen szerintem ráismertek kié is ez a ház:)

 

Jaj nagyon jó volt. Legszivesebben bementem volna a házakba de persze nem lehetett:) Akkor a studio tour mellett a legjobban a Mummy tetszett. Ott bevittek minket egy barlangba ahol be kellett ülni egy hullámvasut szerűségbe. Az egész meg volt csinálnva mintha a Múmia c. filmben lennénk. Aztán egyszer csak sötét és elindult a kocsi. Semmit se láttunk csak szálguldottunk. Az egészet végigsikitottam. Ááááá nagyon jó volt:D Mondjuk aki nem szereti ezeket az adrenalinos dolgokat annak nem ajánlatos:D Ezen kivül volt még Jurassic Park ahol vízen mentünk - és majdnem áldozatául estünk a raptoroknak meg a t-rexnek - és persze a végén csuron vizesek lettünk. Volt 2 3D mozi. Az egyik a Shrek-ből egy kis film, a másik a Terminátorból. De ezeket mind úgy csinálták meg mintha magunk is a filmek szereplői lennénk. A Terminátorban konkrétan a gépek fogva tartottak minket és Sarah Connor meg a fia - na meg persze Arnold Schwarzenegger próbált kiszabaditani minket. Voltunk a Simpson család vidámparkjában is.

 

Voltak előadások is. Állatszínészeket mutattak be különböző filmekből, meg hogy hogy idomitják be őket. Speciális effekteket láthattunk sok helyen. Az egész park betekintést nyújtott a filmek világába - a kulisszák mögé. Nagyon nagy élmény volt. Aki arra jár annak mindenképp rá kell szánnia egy napot.:) Este már semmire nem volt erőnk - csak aludni:)

Utolsó teljes napunkra L.A-be strandolást terveztünk. Kifeküdtünk az óceán partra, napoztunk, úsztunk, hullámoztunk...nagyon jó volt. Már kicsit elég volt a városnézésekből. Na meg ki kellett használni a vizet meg az időt is. Mikor úszok én legközelebb a Csendes Óceánban?:)

 

8-án reggel fogtuk magunkat, kicsekkoltunk és elindultunk északra San Francisco irányába a part mentén. Csak 9-én délban indult a gépünk vissza úgyhogy volt egy napunk meg egy esténk arra hogy megtegyünk a 8 órás utat. Több helyen megálltunk kicsit a parton. Nagyon szép volt. Direkt nem a pályán mentünk hanem a kis 1-es úton közvetlenül a part mellett. Az északi részből már nem sokat láttunk sajnos mert besötétedett. Végül hajnali egyre értünk a San Francisco-i repülőtér közelébe. Ott Leparkoltuk valahol a kocsit és reggelig aludtunk. Nem volt a legkényelmesebb de már nem akartunk szállást arra a fél éjszakára. És most még a rendőrök sem találtak meg minket:D 9-én reggel reptér. Elbúcsúzás Daniéktól (ők még maradtak SF-ban), becsekkolás, felszállás és irány New York city - ismét:)

Azért azt el kell mondani hogy L.A. egy teljesen külön világ. Az emberek nagyrésze nagyon gazdag és olyan házakban élnek.Azt gondoltam ha valaha eljutok ide talán közelebbről megismerem ezt az életet is. De ez nemnagyon sikerült. Ez nem olyan mint New York. Ennek a városnak a hangulatába érzésébe csak teli pénztárcával lehet belekóstolni (vagyis főleg azokon a részeken ahol jártunk).

 

Petra

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kepetra.blog.hu/api/trackback/id/tr701477575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása