HTML

All summer long

2010 nyár: ismét munka egy gyerektáborban az Egyesült Államokban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • mamsi: Sziasztok Királynök szuper!! Kivánok sok szép kirándulást egy felejthetetlen nyarat és nekünk sok... (2010.07.27. 04:29) Love, peace, WOODSTOCK
  • bsteve: Sok-sok vidámságot az úthoz, s ha már írtad, hogy a foci vb a legizgalmasabb, akkor mutatok valam... (2010.07.08. 10:43) Let's Go Holland!!
  • mamsi: Szia Petrám! nagyopn jók a bejegyzéseid mindig lesem. Most Hévizen szereztél vele örömet. A képe... (2010.07.01. 18:14) Az utolsó gyerekmentes napok
  • mamsi: Nagyon örülök a képeknek már van ismerősöm rajta.! No erre az első 10 napra panasz nem lehet. (2010.06.24. 05:04) Day off és képek
  • mamsi: Pörinél vagyok és együtt lestük a tengerentuli " hireket " Jó strandolást amig van jó időtök. Fut... (2010.06.20. 09:37) Valami nagyon jónak a kezdete

Linkblog

2010.07.15. 22:24 kepetra

On the streets of Philadelphia

Sziasztok!

Végre idejutottam a gép elé és el tudom mesélni a kis Philadelphia túránkat. Egy hét eltelt azóta és el sem hiszem. Úgy repül itt az idő…sajnos. Szóval múlt szerdán este Lindáék elmentek Liberty-be hogy felvegyék az előre lefoglalt kocsit. Mi a konyhában bepakoltunk rengeteg kaját, hűtőládát telel jéggel – abba tettünk sok vizet meg tejet. Kb egy hétre elég kaját vittünk, Alan nagyon jó fej volt adott mindent. Hajnali 4-re volt betervezve az indulás. Azt néztünk hogy 3 és fél óra alatt ott tudunk lenni és este 8ra kellett visszahozni a kocsit. Végig a Rita vezetett mert az ő nevén volt az autó és csak akkor fedezi a biztosítás a balesetet ha ő vezet. Én beültem hátra reggel és elaludtam. Egyszer csak arra ébredtem hogy Linda nagyon magyaráz valamit. Kérdezem mi történt erre így mutatja hogy nézzek meg egy táblát: Manhattan. Kérdezem mit keresünk mi New Yorkban? Peti volt a navigátor és hát igen sikeresen eltévedtünk. Nem hajtottunk le valahol ahol kellett volna ezért tettünk egy kis kitérőt és megnéztük reggel hatkor az Empire State BuildingetJ Ezt a kis kitérőt leszámítva sikeresen odaértünk olyan 8 körül. Találtunk egy elég olcsó parkolót a belvárosban. Gyors megreggeliztünk és utána az volt a terv hogy veszünk egy jegyet egy ilyen kis városnéző kisbuszra és azzal megyünk körbe és leszállunk ahol érdemes.

Reggeli a kocsiban:

 

 

Mario az egyik mexikói srác volt már itt és ő mondta hogy mit érdemes. A városházán kezdtünk és ott sétálgattunk a belvárosban.

City Hall:

 

Ott volt mellette a LOVE park a híres LOVE felirattal és egy nagy szökőkúttal.

 

Láttunk szabadkőműves templomot is ami most hogy kiolvastam Dan Brown új könyvét megragadta a figyelmemet  Aztán végigsétáltunk egy nagy sugárúton ahol a világ majdnem összes nemzetének a zászlója ki volt téve. Persze megtaláltuk a magyart is. Tovább mentünk a Városi múzeumhoz ( Philadelphia Museum of Art) ahol pont Renoir kiállítás volt.

A kilátás a városra:

 

De szerintem sokan tudják, hogy nem ezért olyan híres ez a hely. A múzeum előtti lépcsőkön edzett Rocky és ott van a lábánál a Rocky szobor is.

 

Kihagyhatatlan volt felfutnom a lépcsőkön miközben a többiek a film betétdalát dúdolták.

 

Videó is készültJ A szobort is megnéztünk és lefényképezkedtünk vele. Philadelphiában van egy híres gyorskaja: Philly Cheese Steak. Mindenhol lehet kapni a városban utcai árusoktól. Egy ilyen hotdog szerű óriás zsemlébe sajttal megsütött steak-et tesznek és majonézzel meg ketchuppal lehet ízesíteni. Annyira nagyon finom volt hogy azóta is gyakran eszembe jut hogy de ennék egy olyat. Aki arra jár, kóstolja meg.

 

Kaptunk ingyen üdítőt is mert olyan meleg volt hogy az utcán osztogattak mindenkinek. A másik dolog amiről ez a város olyan híres az az, hogy itt írták alá a függetlenségi nyilatkozatot az Independence Hall-ban és itt van kiállítva a Liberty Bell ami a legfontosabb szimbóluma az Amerikai Függetlenségi Háborúnak (sokunknak a How I met your mother-ből lehet ismerős még J). Ezzel hívták össze a népet hogy először felolvassák a Függetlenségi Nyilatkozatot. Maga a harang nem volt egy nagy szám. Azt hittem sokkal nagyobb lesz.

 

Az Independence Hall-ba nem mentünk be mert előre kellett volna foglalni jegyet de kívülről jól nézett ki. Egyébként itt van kiállítva az eredeti Fajok eredete Darwintól.

 

Még sétálgattunk a városban, lementünk a folyóhoz ahol előtte lévő nap az a hajóbaleset történt és 2 magyar diák meghalt. Biztos hallottatok róla. Sok emberrel találkoztunk, akik miután mondtuk, hogy magyarok vagyunk mondták hogy nagyon sajnálják ami történt. A látogató központban az egyik tag mondta hogy amikor meghallották a hírt ott sírtak többen is. Nagyon szeretik a turistákat akik külföldről érkeznek. Ezek az emberek tényleg nagyon kedvesek. Még mindig meg kell lepődnöm hogy mennyire más a mentalitás itt mint otthon. Sokan megállítottak minket az utcán hogy honnan jöttünk és hogy hogy tetszik a város meg az ország. Mindenki segítőkész és szeretnek beszélgetni. Hol látunk ilyet otthon? Végül olyan 3 körül sikerült visszaérnünk a kocsihoz. Még volt egy kis bonyodalom mert elhagytuk az egyik részét a GPS-nek amit Alan adott kölcsön(!), elmentünk Walmartba a városban de míg 2-en bent voltak mi addig megtaláltuk a kocsiban. Úgyhogy volt rohanás meg kavarodás de nagyon vicces volt. 4-kor sikerült hazaindulnunk. Én voltam a navigátor és az eredeti útvonalon mentünk haza és egyszer sem tévedtünk el (csak úgy megjegyzem:D). Átmentünk Princeton-on ahol a híres egyetem van de a környék maga nagyon szép volt tele erdővel meg szép nagy 3 emeletes családi házakkal. Ilyen helyen el tudja az ember képzelni az életet. 8-ra végül hazaértünk a kocsival minden rendben volt. Elég fáradt voltam de teljes mértékben megérte. Az egész út kocsival, benzinnel mindennel együtt fejenként 30 dollár volt (olyan 6000 ft) ami elég jónak számít. Igaz sokat nem pihentem így a day offomon de nagyon jól éreztem magam. Újabb részét felfedeztük ennek az országnak ami megint csak teljesen más. Egyre jobban beleszeretek.

Nagyjából ennyi a kis túránkról, a táborról meg a bulikról képet majd teszek fel következőleg.

További szép nyarat mindenkinek.

Petra

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kepetra.blog.hu/api/trackback/id/tr852154436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása